| OXA |
podchloryn handlowy |
| transportowana i magazynowana jest jedynie sól kuchenna |
należy transportować oraz magazynować podchloryn sodu |
| proces jest całkowicie bezpieczny, nie są potrzebne żadne zabezpieczenia |
konieczne są neutralizatory oraz sprzęt ratownictwa chemicznego |
| stężenie chloru jest mniejsze niż 1%, elektrolit jest substancją bezpieczną |
stężenie chloru wynosi 12-15%, podchloryn handlowy jest substancją niebezpieczną |
| pH podchlorynu elektrolitycznego zawiera się w przedziale 8,5 - 9 |
pH wynosi 12-13 |
| podchloryn wytwarzany jest na miejscu w ilościach niezbędnych do prowadzenia dezynfekcji, jest więc zawsze świeży |
stężenie podchlorynu handlowego zmniejsza się wraz z upływem czasu |
| podchloryn elektrolityczny nie krystalizuje w pompach dozujących |
należy często oczyszczać pompy dozujące z krystalicznych osadów |